Meedoen aan het onderzoek leer te Durven

Audio-voorleesfunctie: 

Wil jij meedoen aan het onderzoek ‘Leer te Durven!’?

Wij hebben een onderzoek waarmee we proberen kinderen die bang zijn te helpen om dapperder te worden. We zoeken kinderen van 8-13 jaar die aan het onderzoek mee willen doen. 

Een eerste stap van het onderzoek is het invullen van een vragenlijst.
Als je de vragenlijst hebt ingevuld, krijg je automatisch te zien hoe bang je bent. Je krijgt ook advies over wat je kunt doen als je erg bang bent.
Door mee te doen, weet je niet alleen hoe bang je bent, maar kun je ook meedoen aan een belangrijk onderzoek naar angst bij kinderen.
Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer tien minuten. Er zijn vijftig vragen.
En weet je, er bestaan geen foute antwoorden. Wat jij voelt, is het juiste antwoord! 

Als uit de vragenlijst komt dat je niet zo bang bent, dan zit jouw missie van het onderzoek ‘Leer te Durven!’ erop.
Als je erg bang bent, dan komt er een tweede stap van het onderzoek. In de tweede stap van het onderzoek vul je 5 keer een vragenlijst in, doe je  één keer mee aan een taak waarbij je een soort van puzzel op moet lossen, en twee keer willen we aan de telefoon met je praten over bang zijn.
Bij alles geldt: er zijn geen foute antwoorden! We vinden het super fijn als je meedoet! 

In de tweede stap van het onderzoek ‘Leer te Durven!’ kan het zijn dat je aan een online training mee gaat doen, maar het kan ook zijn dat je niet mee kan doen aan de training. Wat er gebeurt, wordt bepaald door een loting, het is volkomen toevallig. Dit doen we zodat we kunnen onderzoeken of het volgen van de training echt helpt. 

Tijdens de training ‘Leer te Durven!’ leren kinderen allerlei dingen over bang zijn. Door erover te praten en door ermee te oefenen, werken de kinderen aan hun angst.
De training is online en doen de kinderen zelf.  Kinderen krijgen een online trainer die hen helpt. De kinderen kunnen met de trainer contact hebben door een berichtje of filmpje te sturen. Je werkt elke week een keer aan de training en het duurt ongeveer 8 weken. De training gaat niet door als het vakantie is.

 

 

Open Universiteit
Faculteit Psychologie en Onderwijswetenschappen
T.a.v. dr. E. Simon
Antwoordnummer 4444
6400 VC Heerlen

Als er iets niet duidelijk is, mag je mailen of bellen.  

Groetjes,

Ellin Simon – onderzoeker van de Open Universiteit, ellin.simon@ou.nl, tel: 0455762878
Eva de Hullu – onderzoeker van de Open Universiteit
Susan Bögels – onderzoeker van de Universiteit van Amsterdam
Peter Verboon – onderzoeker van de Open Universiteit
Jacques van Lankveld - onderzoeker van de Open Universiteit

Klik hier voor de informatie brochure "Medisch-wetenschappelijk onderzoek" van de het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport